Fruit Shop

Fruit Shop är en enkel och omtyckt spelautomat utvecklad av NetEnt. Många casinospelare uppskattar spelautomatens avskalade tema och enkla funktioner. Det är med andra ord inte mycket att hålla reda på utan det är bara att hoppas att spelet går din väg och bär frukt. Denna spelautomat har ett klassiskt upplägg och består av 5 hjul, 3 rader och 15 vinstlinjer. Den teoretiska återbetalningen till spelaren, RTP, ligger på 96,70 %.

Bakgrund och tema

Det finns egentligen inte så mycket att säga om bakgrunden till Fruit Shop. Titeln och temat talar sitt tydliga språk så givetvis kommer du stöta på en massa frukter på symbolerna. Här hittar du bland annat meloner, körsbär, apelsiner och citroner. Själva spelplanen har form av ett fruktstånd ute i det gröna. Den mest åtråvärda symbolen är den som heter Fruit Shop och fungerar som en Wild som ersätter alla andra symboler.

Lyckas man få vinster på en aktiv insatsrad med matchande fruktsymboler kan det ge mellan 1 – 5 free spins. Under free spins-läget förvandlas den vita bakgrunden till hysteriskt orange samtidigt som antalet resterande free spins tydligt presenteras i det övre högra hörnet av spelplanen. En multiplikator på 2x aktiveras också under free spins-läget.

En spelautomat där även sura citroner kan göra en glad

Letar du efter en enkel spelautomat med enkla funktioner är Fruit Shop ett mycket bra val. Glöm alla skrytiga extrafunktioner och undantag för olika symbolers egenskaper. Här ersätter Wild-symbolen alla andra symboler utan undantag så det är lätt att hänga med. Överdådiga animationer har också skalats bort för att inte ta fokus från själva kärnan av spelet. Personligen tycker jag att det kan vara skönt att med jämna mellanrum varva mellan Fruit Shop och nya spelautomater som är fullmatade med extrafunktioner.