Riskfria spel

Riskfria spel är typiska sportbonusar. Dessa är kanske den mest underskattade bonusen. Ett riskfritt spel betyder att man spelar för sina egna pengar men får tillbaka allt som man förlorar upp till en viss summa. Som vanligt kan man inte säga att alla riskfria spel är bra eftersom vissa spelbolag ibland bakar in orimliga villkor för bonusen. Men överlag är de riskfria spelen som bonus riktigt bra. Riskfria spel brukar inte vara värda skyhöga belopp, men man kan ofta hitta riskfria spel värda upp emot 500 kronor. Man kan får riskfria spel som sign up bonus eller som en del av en insättningsbonus som befintlig spelare.

Exempel på riskfria spel

Säg att man får en ett riskfritt spel på 250 kronor med ett omsättningskrav på 1.5 gånger till ett odds på 2.0 eller mer. Du satsar på IFK Göteborg mot AIK och lägger dina slantar på att det sistnämnda laget ska vinna. Oddset står i 3.0 gånger pengarna.

Scenario 1

Om AIK vinner så får du tillbaka 750 kronor. Du har vunnit 500 kronor med ditt riskfria spel och måste nu omsätta 1.5 gånger av den summan vilket är 750 kronor till ett odds på 2.0 eller mer. Detta är långt ifrån orimligt och ett utmärkt läge för dig att hämta hem betydande pengar.

Scenario 2

Om IFK Göteborg vinner så har du förlorat dina 250 kronor som du satte. Spelbolaget sätter då tillbaka 250 kronor utan omsättningskrav. Det är som ingenting har hänt! Detta är ett riskfritt spel.

Olika taktiker att använda sig av

Det handlar bara om preferenser egentligen när man pratar om ”taktik”. Inget är rent matematiskt bättre än det andra. Vinner du mycket pengar med ditt riskfria spel så måste du ändå omsätta mer pengar. Det är ju dessutom svårare att vinna stort. Men det är ändå en bra tanke att satsa på vansinnigt höga odds (om bonusvillkoren för ditt riskfria spel tillåter det) och förhoppningsvis vinna. Det värsta scenariot är ju att man får tillbaka summan som man förlorat i spelet.