Reel Rush

Reel Rush är en spelautomat med retrostil utvecklad av välkända NetEnt. Denna spelautomat tar avstånd från det klassiska upplägget och består istället av 5 hjul och 5 rader som inledningsvis är delvis blockerade men som successivt kan låsas upp efter formandet av vinstkombinationer. Den teoretiska återbetalningen till spelaren, RTP, ligger på 97,00 % där spelaren har chans att vinna upp till 480 000 mynt.

Bakgrund och tema

Det är inte utan att tankarna förs tillbaka till min barndom när jag spelade Super Mario World på SNES när jag ser bakgrunden till Reel Rush. Det ser nästan precis ut som en av de första världarna man upptäcker. Även ljudeffekterna påminner mycket om de gamla klassiska spelen till Nintendo eller Sega.

Under huvudspelets gång men även under free spins-rundan kan en Wild-symbol dyka upp på alla hjul förutom det första. Denna symbol ersätter alla övriga symboler. När en vinstkombination formas under huvudspelet triggas en re-spin. Denna procedur kan upprepas upp till fem gånger och för varje gång ökar antalet sätt att vinna. Maximalt antal vinstkombinationer finns tillgängliga när free spins-läget har aktiverats då det finns upp till 3125 sätt att vinna.

En läcker spelautomat med retrokänsla

Reel Rush är en häftig spelautomat som påminner mycket om TV-spelen från 90-talet. Det ger en härlig retrokänsla som symbolerna och ljudeffekterna bygger på. Det enda jag kan ställa mig lite kritisk till är valet av bakgrundsmusik. Jag finner denna ganska tråkig, nästan så att den gör mig sömnig faktiskt. Men bortsett från det är Reel Rush en härlig spelautomat. Jag skulle vilja rekommendera Reel Rush till alla casinospelare som någon gång har spelat Super Mario och som är sugna på en liten nostalgitripp. Annars tror jag att den också skulle passa spelare som är ute efter en enkel spelautomat utan överdådiga funktioner och animationer.