Thunderstruck II

Thunderstruck II är uppföljaren till den populära spelautomaten Thunderstruck, båda utvecklade av speltillverkaren Microgaming. Spelplanen i Thunderstruck II är liksom föregångaren uppbyggd på klassiskt sätt med fem hjul och tre rader med hela 243 sätt att vinna på. Den teoretiska återbetalningen till spelaren, RTP, ligger på höga 96,65 %.

Bakgrund och tema

Temat i denna spelautomat är detsamma som i föregångaren, nämligen den nordiska mytologin där vi får träffa några av de mest välkända och kraftfulla asagudarna. Här träffar du Oden, Loke och Tor med sin hammare men även mäktiga valkyrior.

I Thunderstruck II finner vi en ny funktion där spelaren har möjlighet att samla på sig vinstutbetalningar för symboler i vinstkombination vilket ger utdelning i vinsttabellen. Efterhand som spelaren låser upp olika symboler kan man samtidigt följa vinsttabellen som förvandlas till guld. Denna nya funktion gör det enkelt för spelaren att följa och hålla reda på sina vinster.

Om det dyker upp tre eller fler symboler föreställandes Tors hammare banas det väg till den mäktiga free spins-hallen. Där belönas spelaren med mellan 10 och 25 free spins i fyra olika nivåer beroende på hur långt man kommit i vinsttabellen. Varje asagud man får välja mellan har sin egen speciella egenskap.

En gudomligt underhållande spelautomat som innehåller både blixt och dunder

Det märks tydligt att det har gått ett par år mellan originalet och uppföljaren och då syftar jag inte på underhållningsvärde eller spelkvalité utan på design, grafik och animationer. Om jag blir tvungen att välja mellan de båda faller nog mitt val på den senare versionen då jag uppskattar välgjorda animationer och häftiga effekter utan att de tar fokus från själva spelet i sig.

Bakgrundsmusiken tycker jag i och för sig passar temat men jag tycker att den hade gjort sig bättre som filmmusik. När jag snurrar hjulen på en spelautomat vill jag gärna höra något som triggar och piggar upp vilket är varför jag mer än gärna spelar Thunderstruck av AC/DC i bakgrunden vilket jag ser som ett självklart och passande val.